Kembara Kasih (Bantuan Asnaf) | 14 Okt 2021 | Jenderam, Dengkil, Selangor

Alhamdulillah team Pertubuhan Fitrah ummah dan Zabeaucare telah mengadakan kunjungan ke rumah Puan Liyana dan En Fauzi untuk menyampaikan sumbangan keperluan ibu dan bayi yang baru bersalin tempoh hari.Alhamdulillah baby yang dilahirkan juga berada dalam keadaan baik.

Mereka merupakan asnaf yang sentiasa dapatkan foodbank di Dapur Sabak Salai, Seksyen 7 Bangi. Kagumnya dengan pasangan ini. Walaupun mereka asnaf, tapi sentiasa semangat membantu asnaf lain. Mereka tidak mampu membantu daripada segi kewangan, tapi mereka membantu daripada segi tenaga dengan cara dapatkan foodbank di Dapur Sabak Salai dan edarkan kepada jiran-jiran berdekatan rumah mereka.

Bila lihat keadaan mereka, yang daif, hati rasa sebak dan sedih. Ujian Allah untuk mereka. Tapi mereka tak lekang daripada senyuman. MasyaAllah. Moga Allah meringankan ujian buat mereka. InsyaAllah pihak team Pertubuhan fitrah Ummah dan Zabeaucare akan sentiasa membantu mereka dengan sekadar yang mampu. Doakan..

Terima kasihh kepada semua penyumbang yang berkongsi rezeki.Amanah yang diberikan telah kami sempurnakan.Semoga Allah bukakan pintu rezeki kalian semua serta dipermudahkan segala urusan.

Kerjasama : Pertubuhan Fitrah Ummah & Zabeaucare

“Together We Share”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *