Misi Bantuan Banjir ke Temerloh & Chenor, Pahang | 13 Jan 2022

Pada 14 JANUARI 2022 pihak PFU telah bergerak ke Temerloh & Chenor, Pahang. misi bantuan pada kali ini akan diberikan kepada Kampung Lompat,Temerloh, Maahad Tarbiah Islamiah Kg Chantin, Temerloh, dan Kg Kandis, Chenor Pahang.

Antara keperluan barang yang telah kami berikan kepada penduduk Kg.Lompat sebanyak 28 keluarga ialah pampers, barang makanan kering, ubat-ubatan, telekung, dan beras.

Selepas itu team kami pergi ke Maahad Tarbiah Islamiah, Kg Cantin, Temerloh untuk penyerahan sejadah karpet panjang, iron, printer, dan kertas A4 untuk kegunaan pihak sekolah rosak kerana banjir.

Serahan seterusnya kami ke kilang sambal Dapur Kak Yah untuk penyerahan barang cuci.Kerana kilang ini di uji juga dengan banjir. Destinasi akhir team PFU di Kg.Kandis, Chenor untuk penyerahan barang makanan kering, periuk nasi, blender, telekung, barang mandian, beras, dan pampers.

Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada Puan Norazlin, & Puan Rose.Kerana berkerjasama bersama PFU untuk sumbangan ini juga. Terima kasih Founder Ananaz Medi Spa Puan Samsinar Mashood dan Encik Erman serta isteri Puan Fazlina atas sumbangan 4×4 untuk kami bawa barang-barang. Kepada penyumbang-penyumbang Keluarga Al Baghdadi Playtime Center Sunway Kayangan & DRazakz Care Centre sumbangan barang cuci, Khalifah Factory untuk sumbangan pampers,sumbangan daripada ALC DAN APC Bandar Melaka dan semua para penyumbang kerana sudi berkongsi rezeki bersama kami. Semoga Allah merahmati kalian. Amin..

“Together We Share”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *